Porcika

Cím: 6800 Hódmezővásárhely Nagy Sándor utca 11 Mobil: +36 20 433 0591 Telefon: +36 62 639 180  E-mail: [email protected]

Dr. Bajory Zoltán

Urológus

Bemutatkozás:

Bajory Professzor az SZTE Urológiai Klinikájának tanszékvezető egyetemi tanára. 2003-ban szerzett Ph.D. minősítést, summa cum laude minősítésű tudományos munkájában a húgyhólyag mikrocirkulációját kutatta. 2016-ban az MTA doktora címet kapta, Orvosi Tudományok, Urológia témakörben „Az urogenitális szervek mikrocirkulációját érintő kórállapotok tanulmányozása és kezelése.” témában.

Mikroszkópiás módszert dolgozott ki, amely alkalmas a húgyhólyag és a here kisereiben a vérkeringés-zavar élőben történő vizsgálatára. Ezzel a módszerrel kimutatta, hogy a nitrogén-monoxidnak, valamint az érfal belső rétegéből származó endothelinnek szerepe van a kiserek vérkeringés-zavarának kialakulásában. Leírta, hogy a húgyhólyag falának vékonybéllel történő részleges pótlása esetén a húgyhólyagon belüli nyomásemelkedés a béleredetű rész kisereiben nagyobb vérkeringés-változást okoz.

Különböző eredetű vizelettartási rendellenességben szenvedő nőkön végzett műtétek után tanulmányozta a sebészi kezelés eredményeit és szövődményeit. Megvizsgálta, hogy e műtétekhez milyen szalagtípusok használhatók biztonságosan, és megállapította, hogy kiváló eredményesség érhető el velük, és a szövődmények is ritkák.

 

Több speciális műtéti módszert honosított meg itthon. Különös gondot fordít a minimálisan invazív beavatkozások végzésére, illetve a helyreállító plasztikai műtétek specialistája.

Elérhetőségeim

Bejelentkezés

 +36/702028312

Rendelési idő

Minden páros hét hétfőn rendel
16:30 -tól 18:30-ig.

További munkatársaink:

Érdeklődés:

06/62/ 639-180 -as telefonszámon, vagy a [email protected] email címen!