Porcika

Cím: 6800 Hódmezővásárhely Nagy Sándor utca 11 Mobil: +36 20 433 0591 Telefon: +36 62 639 180  E-mail: [email protected]

Traumatológia

A traumatológia szó a görög eredetű trauma szóból ered, ami sebet, sérülést jelent. Nevéből eredően az orvostudomány e szakága a balesetekből vagy erőszakos cselekményekből származó sérülésekre, valamint ezek kezelésére és gyógyítására specializálódott.A magyar nyelv baleseti sebészetként is használja a szakterület elnevezését.

Mivel foglalkozik a traumatológus?

A traumatológus szakorvos a sérülést követő elváltozások kezelésével, a fájdalom csillapításával és a balesetet megelőző anatómiai állapot helyreállításával foglalkozik. Abban az esetben, ha sérülés olyan mértékű, hogy nem állítható vissza teljes mértékben a korábbi állapot, a sérült testrész vagy szerv funkciójának minél nagyobb arányú helyreállítására törekszik.
A traumás esetek közé azokat a sérüléseket soroljuk, melyek valamilyen külső mechanikai behatás következtében alakulnak ki.

Sérülések amiket ide sorolunk:

A traumatológus az alsó és felső végtagok, a medence, valamint a gerinc egyes töréseinek ellátására specializálódott, a koponya, illetve a gerinc gerincvelőt érintő részein lévő sérülések ellátása azonban már az idegsebészet területéhez tartozik.

Traumatológián dolgozó orvosaink

Érdeklődés:

06/62/ 639-180 -as telefonszámon, vagy a [email protected] email címen!