Porcika

Cím: 6800 Hódmezővásárhely Nagy Sándor utca 11 Mobil: +36 20 433 0591 Telefon: +36 62 639 180  E-mail: [email protected]

Köpölyözés

A köpölyözés a kínai gyógymódok közé sorolható, amelynek eredete , szintén nagyon régre nyúlik vissza. Az állatok szarvát használták, mint szaru-köpölyt. A természetgyógyászat egyik legérdekesebb, ma is használt ága a köpölyözés. A reflexzónák ingerlésének egyik legerősebb módja. A köpölyözés nem ártalmas.A kínai medicinában a köpölyözéssel a test energiaáramlását, azaz a csí áramlást kívánják befolyásolni. Ha valakinél az áramlás blokkolt vagy stagnál, akkor a köpölyözés segít annak újraindításában. A nyugati szakemberek az eljárást az izmok kezelésére és a véráram felpezsdítésére használják.

Hogyan működik a köpöly?

A vákuumképzés történhet tüzes technikával, amikor a lángokat alkoholos vattapamacs meggyújtásával visszük be a köpöly alá, majd hirtelen ráborítjuk a testre. Ebben az esetben a hő segítségével tudunk vákuumot létesíteni anélkül, hogy a bőr megsérülne.

Egy másik módszer, amikor mechanikus vákuumszívóval szívjuk ki a levegőt a csészéből. Ez biztonságosabb és modernebb eljárás. Kétféle köpöly harangot használunk, szilikon köpölyt és műanyag köpölyt, mindkettő azon a működésen alapszik, hogy a köpölyharanggal vákuumot képezünk a bőrön, hatására a bőr megemelkedik, a pórusok kitágulnak, vérbőség keletkezik az adott területen. Azáltal, hogy fokozódik a vérkeringés az adott területen, fokozódni fog a sejtanyagcsere, a méregtelenítés, és hatékonyabb lesz a masszázsolaj felszívódása is. A letapadt izmok, fasciák fellazítására is alkalmas, amit kézzel nehezen tudunk elérni a vákuum hatás segítségével ezekre a letapadásokra is hatással vagyunk.

Főbb hajlamosító tényezők:

Elsősorban a hatalmas, lila foltok a bőrön,  a  hajszálerek szivárgásából alakulnak ki, amelyek a vákuumos csésze alatt összehúzódnak. Általában 3-5 nap alatt tűnnek el. Mi több, ha a kis poharak túl hosszú ideig a bőrön maradnak, hólyagosodást is okozhatnak. A mellékhatások közé tartozhat még fájdalom, kellemetlen érzés, égési sérülések és bőrfertőzések is. A cukorbetegeknek és más vérkeringési rendellenességgel élő embereknek különösen óvatosnak kel lenniük, aki pedig vérhígítót vagy véralvadásgátló szert használ, mindenképpen mondjon le a köpölyözésről. A páciens bőrének állapotát is figyelembe kell venni. Ha túl vékony vagy károsodott a bőr, a kezelés nem megengedett.

Ellenjavallatok, az alábbi esetekben nem szabad köpölyözni:

Mikor és mire használható a köpölyözés?

Masszőreink

Érdeklődés:

06/62/ 639-180 -as telefonszámon, vagy a [email protected] email címen!